De beste norske familiefilmene for en koselig filmkveld!

Er du på jakt etter gode norske familiefilmer som kan skape en koselig filmkveld for hele familien? Da har du kommet til rett sted! Her finner du en liste over noen av de beste norske familiefilmene som passer for barn i alle aldre. Fra klassikere til moderne filmer, disse titlene vil garantert gi deg og familien din en morsom og underholdende filmopplevelse.

Gode familiefilmer for en koselig filmkveld

Her er noen av de beste norske familiefilmene som definitivt bør være en del av din neste filmkveld:

 1. Max Manus

  Denne spennende og actionfylte filmen er basert på livet til den norske motstandshelten Max Manus. Med sin historiske bakgrunn og intense fortelling vil denne filmen ta deg med på en nervepirrende reise. Perfekt for familier med eldre barn som er interessert i historie og action.

 2. Kongen av Bastøy

  En annen spennende film basert på virkelige hendelser, Kongen av Bastøy forteller historien om guttene på Bastøy fengselsskole. Med en blanding av spenning, drama og et sterkt budskap, vil denne filmen engasjere hele familien og gi gode diskusjonstemaer etterpå.

 3. De tøffeste gutta

  Denne morsomme, actionfylte filmen handler om vennskap og mot. Filmen følger to venner, Per og Jørgen, som prøver å bevise at de er de tøffeste gutta i nabolaget. Med en blanding av humor og spenning vil denne filmen garantert underholde hele familien.

 4. Operasjon Mørkemann

  Hvis du er ute etter en spennende krimkomedie, er Operasjon Mørkemann et perfekt valg. Filmen handler om Cecilia og hennes venninnen Sol som starter et etterforskningsbyrå for å løse en mystisk sak. Denne filmen vil holde hele familien på kanten av stolen og få frem latteren.

 5. Kaptein Sabeltann

  Kaptein Sabeltann har vært en favoritt blant norske barn i mange år. Med sine spennende eventyr på syv hav, er disse filmene perfekte for de yngre medlemmene i familien. Kaptein Sabeltann og hans mannskap vil ta deg med på svashbuckling eventyr som garantert vil engasjere og underholde.

Gamle norske barnefilmer

Hvis du er nostalgisk og ønsker å gjenoppleve gamle barnefilmer fra din egen barndom, er det også noen klassikere som bør nevnes:

 • Fant– En av de første norske animasjonsfilmene som ble elsket av barn i flere generasjoner.
 • Reisen til Julestjernen– En julefilmklassiker som tar deg med på en magisk reise for å redde julaften.
 • Flåklypa Grand Prix– En morsom og elsket stop-motion animasjonsfilm som følger Reodor Felgen og hans oppfinnelser.

Uansett hvilken film du velger, vil en norsk familiefilmkveld sørge for en hyggelig og koselig tid sammen med familien. Sett deg godt til rette i sofaen, pop popcorn og nyt disse fantastiske filmene som er laget spesielt for å underholde, inspirere og skape gode minner for hele familien.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke er noen gode familiefilmer?

Noen gode familiefilmer inkluderer “Toy Story” serien, “De Utrolige”, og “Løvenes Konge”. Disse filmene er kjent for å underholde hele familien med morsomme historier og flotte animasjoner.

Hva er noen gode barnefilmer å se på?

Noen gode barnefilmer å se på inkluderer “Frost”, “Vaiana” og “Jakten på Nåtidens Pippi Langstrømpe”. Disse filmene har engasjerende historier og positive budskap som barna vil elske.

Hvilke barnefilmer kan jeg se på Netflix?

Du kan finne flere gode barnefilmer på Netflix som “Klaus”, “Trollmannens læregutt” og “Paddington”. Netflix har et bredt utvalg av barnefilmer som passer for ulike aldersgrupper.

Hva er de beste barnefilmene gjennom tidene?

Noen av de beste barnefilmene gjennom tidene inkluderer “Ringenes Herre”-trilogien, “Harry Potter”-serien og “Mary Poppins”. Disse filmene har ikke bare underholdt barn i mange generasjoner, men har også satt standarden for fantastiske eventyr i filmverdenen.

Hva er noen gode gamle barnefilmer?

Noen gode gamle barnefilmer inkluderer “Skjønnheten og udyret” (1991), “E.T.” (1982) og “Tilbake til fremtiden” trilogien. Disse filmene har tålt tidens tann og fortsetter å glede både nye og gamle generasjoner med sine tidløse historier.

Hvilke barnefilmer fra 80-tallet er verdt å se?

Noen barnefilmer fra 80-tallet som er verdt å se inkluderer “Karate Kid” (1984), “Goonies” (1985) og “Labyrinten” (1986). Disse filmene har blitt ikoniske for sin sjarm og evne til å skape magiske øyeblikk for unge seere.

Hvilke barnefilmer kan man se som hele familien kan nyte?

Barnefilmer som hele familien kan nyte inkluderer “The Goonies”, “Matilda” og “Zootropolis”. Disse filmene har en appell som passer til både barn og voksne, og tilbyr humor og budskap som kan glede alle.

Hvem er Groke i “Mummidalen”?

Groke er en karakter i “Mummidalen”-serien. Hun er en ensom og fryktinngytende karakter som kaster en kald skygge over dalen, men som også viser seg å ha menneskelige følelser.

Hva handler filmen “Coco” om?

“Coco” handler om en ung gutt som heter Miguel som drømmer om å bli musiker, til tross for familiens hat mot musikk. Filmen tar oss med på en fargerik reise til de dødes rike under den meksikanske høytiden Día de los Muertos.

Hva er noen norske barnefilmer som er verdt å se?

Noen norske barnefilmer som er verdt å se inkluderer “Flåklypa Grand Prix” (1975), “Kaptein Sabeltann and Grim” (2013) og “Askeladden – I Dovregubbens hall” (2017). Disse filmene er kjent for sin norske sjarm og fantasifulle historier som vil glede både barn og voksne.

Artiklen De beste norske familiefilmene for en koselig filmkveld! har i gennemsnit fået 3.2 stjerner baseret på 45 anmeldelser