Hva er egentlig en pilegrimsreise – den enkle guiden

Mange forbinder kanskje det å dra på pilegrimsreise med enten dypt religiøse mennesker eller svunne tider. Imidlertid har det å begi seg ut på en pilegrimsreise fått en aldri så liten renessanse som annerledes og meningsfull ferieaktivitet. Det finnes flere ulike pilegrimsleder som er åpne for alle rundt om i verden, også i Europa.

Fantastiske fotturer i Spania eller Italia

For «nybegynnere» vil det ofte være mest relevant å ta en titt på pilegrimsreiser i Europa, da ofte i Spania eller Italia. Den ikoniske Caminoen er kanskje den pilegrimsreise som er aller lettest tilgjengelig, samtidig som for eksempel Assisi i Italia, Iona i Skottland eller Jakobsveien i Østerrike kan være spennende alternativer.

Felles for disse er at det finnes en eller flere hele ruter, med en begynnelse og et slutt, samtidig som det selvfølgelig også er mulig å begynne på turen et sted underveis. Det er åpenbart ikke alle som vil eller kan fullføre en fottur på over 30 dager, derfor finnes det mange kortere skreddersydde opplevelser.

En opplevelse der selve reisen er målet

Å være på en pilegrimsreise handler ikke om å komme seg raskest mulig til målet, men om å oppleve mye underveis. En tilrettelagt pilegrimsreise vil ha fokus på de mange stedene, menneskene og opplevelsene du vil møte underveis, samtidig som praktiske ting som overnatting og bagasjetransport er ordnet. Underveis vil du våkne opp et nytt sted hver dag, så du må selvfølgelig ha litt disiplin når det gjelder pakning, men samtidig er denne reiseformen mer komfortabel enn tradisjonell turgåing.

Pilegrimsreiser fremstår som en svært god match for norske interesser og preferanser, med en kombinasjon av fysisk aktivitet, opplevelser, god mat og vanligvis flott vær. I tillegg kan det å være på en pilegrimsreise gi deg en ny ro, særlig hvis du klarer å legge bort mobilen og andre elektroniske dingser en stund – la reisen bli til en opplevelse.